Severdigheter

 

Albania er vakre fjell, hyggelige mennesker, herlig temperatur og over 400 km med fantastisk kystlinje.

 

Etter tiår meg kommunistisk styre, balkankrig og statlig pyramidespill som ruinerte landets innbyggere er Albania nå klar til å ta imot turister. 

 

Attraksjoner som ligger nær Saranda by:


Butrint:

Oldtidsbyen en halvtime sør for Saranda står på UNESCOs verdensarvliste og er en av landets største attraksjoner.

LES MER HER! 

 

Gjirokastër:

Ottomansk fjellby laget av stein. Fødested for diktator Enver Hoxha og Albanias mest kjente forfatter, Ismail Kadare. Byen er på UNESCOs verdensarvliste.

LES MER HER!

 

Blue eye spring: Vakker vannkilde med krystallklart vann.

 

Lekursi Castle: Borgen på høyden over Saranda har restaurant med god mat og fantastisk utsikt over selve byen, Ksamil/Butrint-området og Korfu.

LES MER HER! 

 

Den albanske rivieraen: Lei en bil eller sett deg på en lokalbuss og reis oppover langs kysten gjennom små landsbyer og vakker natur.

 

Attraksjoner andre steder i Albania:


Tirana: Den albanske hovedstaden er en attraksjon i seg selv. Her kan du blant annet skli ned fasaden på pyramiden designet av kommunistleder Hoxhas datter, spasere over Skanderbeg-plassen, se fargerike hus, museer og parker. På kveldstid bør man ta turen opp i Sky tower for å se byen fra lufta før man kaster seg ut i nattelivet. In your pocket har utprintbar Tirana-guide.

 

Berat:

Byen som går under navnet "byen med de tusen vinduer" er av mange regnet som et "must" om du først er i Albania. Med sine vakre ottomanske hus som klamrer seg til fjellsiden og den imponerende borgen på toppen som vokter over det hele er det ikke rart at byen, som er en av Albanias eldste, kom på på Unescos verdensarvliste i 2008.

LES MER HER!

 

Mange nasjonalparker: Theti, Lura og Llogara er noen av mange flotte nasjonalparker i Albania. Se oversikten på albaniantourism.com for flere parker.

 

Skanderbeg-museet: I museet som ligger inne i den restaurerte borgen i fjellbyen Kruje kan du lære alt om albanernes store nasjonalhelt.

 

Albaniaferie © 2009

www.albaniaferie.com