Opplev Albania nå!

I de siste årene har reiseekspertene frontet Albania som det landet du bør besøke nå før masseturismen inntar landet.

Eneren innen reiseguider, Lonely Planet satt i 2011 Albania på toppen av lista over land du bør besøke det året, den nettbaserte reiseguiden Bootsnall har satt opp åtte grunner til at Albania skal toppe din reiseønskeliste og norske avisredaksjoner har i tur og orden fulgt opp med reisereportasjer fra landet. Her er noen eksempler:

«Albania: Vakkert, uoppdaget og billig» (VG, 5/3/12)

«Går du langs denne stranda…» (Dagbladet, 11/6/12)

«Her er Europas nyeste ferieland» (Dagbladet, 27/8/12)

«Her får du Europas billigste sommerferie» (Dine Penger, 18/1/2011)

Til tross for dette er Albania gjerne landet vi i Norge nevner for å understreke hvor dårlig veiene er her hjemme: ”Selv i Albania bygges det mer veier enn i Norge”. Noe som kanskje ikke er helt sant, men veinettet i Albania har de siste årene fått en kraftig oppgradering. Når det er sagt –  dette landet er så mye mer enn nye veier og alle Mercedes Benzene som trafikkerer dem.

Fra å være en lukket kommuniststat under Enver Hoxha fram til 1990 har dette middelhavslandet nå for alvor satt seg som mål å ta igjen det tapte i forhold til naboer som Hellas, Montenegro og Kroatia. Og Albania har et særdeles godt utgangspunkt.

For med mektige fjell, uberørt natur og kilometer på kilometer med den vakreste kystlinje er det som turist i dagens Albania bare å nyte. 

Har du spørsmål om leie av leilighet kan du ta kontakt per epost: info@albaniaferie.com.

Donation

Buy author a coffee

Exit mobile version